ktsak's blog

Ήρθε η ώρα να τα λέμε και από εδώ !!!!!

Πως να δημιουργησετε iTunes λογαριασμο σε US Store

Πάρα πολλοί κάτοχοι του iPhone δεν έχουν Πιστωτική Κάρτα στο όνομά τους (π.χ. λόγο ηλικίας) ή βρίσκονται σε χώρες που δεν υπάρχει iTunes Store (π.χ. Κύπρος). Έτσι δεν μπορούν να κατεβάσουν ούτε τις δωρεάν εφαρμογές! 

Για να μπορέσει κάποιος να κατεβάσει τις δωρεάν εφαρμογές ή να κάνει Redeem κάποιο promo code από το App Store χρειάζεται να έχει ένα λογαριασμό στο iTunes. Στο Ελληνικό κατάστημα (και σε πολλά άλλα εκτός ΗΠΑ) δεν υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμού χωρίς πιστωτική κάρτα, και έτσι δεν μπορεί κάποιος να κατεβάσει τις δωρεάν εφαρμογές.

Υπάρχει λύση και είναι πολύ απλή.

Παρακάτω θα δείτε βήμα προς βήμα πως θα δημιουργήσετε έναν λογαρισμό στο US iTunes App Store χωρίς να έχετε πιστωτική κάρτα. Έτσι θα μπορείτε να κατεβάζετε τις δωρεάν εφαρμογές (του US Store φυσικά – που είναι και το πιο ενημερωμένο) από το iTunes ή απευθείας στο κινητό σας είτε χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο WiFi είτε την 3G σύνδεσή σας. 

Μοναδική προϋπόθεση είναι να έχετε έναν ενεργό λογαριασμό email στον οποίο θα έχετε πρόσβαση άμεσα, για να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας. Μην ξεχνάτε ότι πριν αρχίσετε την διαδικασία δημιουργίας του λογαριασμού θα πρέπει να βρίσκεστε στο iTunes App Store και όχι στο iTunes Music Store.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι:

1. Αν έχετε ενεργό λογαριασμό στο Ελληνικό ή σε οποιοδήποτε άλλο App Store εκτός από το US και είστε Logged In θα πρέπει να κάνετε ΠΡΩΤΑ Sign Out. Μπορείτε πολύ εύκολα να δείτε αν είστε συνδεδεμένος σε κάποιο iTunes Store και σε ποιά χώρα συγκεκριμένα. Στην επάνω μαύρη μπάρα στο iTunes Store, τέρμα δεξιά θα έχει είτε το email σας είτε την επιλογή Sign In! Για να προχωρήσετε στη διαδικασία ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ ότι λέει Sign In.

Στη συνέχεια θα πρέπει να αλλάξετε την χώρα (εφόσον δεν είστε ήδη το US Store). Για να γίνει αυτό θα πρέπει να πάτε τέρμα κάτω στην αρχική σελίδα του iTunes Store (πατήστε το σπιτάκι αριστερά στην επάνω μπάρα). Εκεί στο δεξί μέρος έχει μια κυκλική σημαία. Αν δεν είναι η σημαία των ΗΠΑ, κλικ και επιλέξτε την από τη λίστα (United States).

Εικόνα

Είστε πλέον στο US Store..

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ επιλέγουμε την δημιουργία λογαριασμού ακόμα!

2. Πρώτα θα πρέπει να πάμε στο App Store (Στην επάνω μαύρη μπάρα –> App Store). Εκεί στην δεξιά στήλη θα βρούμε το Top 10 των ΔΩΡΕΑΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ. Διαλέγουμε μία στην ΤΥΧΗ και πατάμε επάνω στο FREE. Αν μέχρι τώρα δεν έχετε προσπεράσει κάποιο βήμα… θα ανοίξει ένα παράθυρο το οποίο σας ζητάει να κάνετε Sign In ή να ανοίξετε έναν νέο λογαριασμό.

Εικόνα
Εικόνα

ΠΡΟΣΟΧΗ ΞΑΝΑ: Διαβάστε ξανά την προηγούμενη παράγραφο. Όσοι για κάποιο λόγο δεν καταφέρνουν να ανοίξουν λογαριασμό χωρίς πιστωτική κάρτα, πέρνουν πρωτοβουλίες γιατί βαριούνται να διαβάσουν τις οδηγίες!

3. Εδώ επιλέγουμε το “CREATE NEW ACCOUNT“. Σε καμμία περίπτωση δεν κάνουμε login με τα στοιχεία που χρησιμοποιούμε, για παράδειγμα, στο Ελληνικό κατάστημα γιατί απλά θα μεταφερθούμε απευθείας εκεί.

Εικόνα

4. Διαβάστε τα Terms and Conditions (Όροι χρήσης), και κλικ στο κουτάκι δίπλα από το “I have read and agree to the iTunes Terms and Conditions.“. Τέλος κλικ επάνω στο Continue (Συνέχεια).

Εικόνα

5. Στην φόρμα που βλέπετε πληκτρολογίστε προσεχτικά το email σας, τον κωδικό ασφαλείας (password), την ερώτηση ασφαλείας, και τα γενέθλειά σας. Κλικ στο Continue.

Εικόνα

Σημαντικό 1: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ EMAIL ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, Ή ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ. ΧΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ…
Σημαντικό 2: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΝΑ EMAIL ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ITUNES.

6. Στις επιλογές πληρωμής επιλέξτε το “None“ (τελευταία επιλογή).

Εικόνα

ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ: Αυτή η επιλογή εμφανίζεται ΜΟΝΟ αν ακολουθήσετε την παραπάνω πορεία. Αν απευθείας δοκιμάσετε να ανοίξετε λογαριασμό ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΩΤΑ, δεν θα δείτε την επιλογή None στη λίστα!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπάρχει και εναλλακτική λύση, αλλά είναι λιγότερο κατανοητή.

7. Συμπληρώστε τα υπόλοιπα πεδία, όνομα και διεύθυνση.

Για να μην ψάχντε τι θα βάλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εξής:
”City: New York, State: NY, Zip: 10012, Phone: 212 226-6800″ και είστε έτοιμοι. Μην βάλετε τα δικά σας στοιχεία, εκτός και αν μένετε στις ΗΠΑ.

Μπορείτε να βρείτε εναλλακτικά Zip Codes URL σε αυτή τη σελίδα.

8. Ακολουθεί η σελίδα επιβεβαίωσης στην οποία αναγράφεται το “Verify your Account“. Κλικ στο Done και ήρθε η ώρα να δείτε τα email σας. Θα πρέπει να έχετε λάβει κάποιο από την Apple σχετικά με το iTunes Store.

Εικόνα

9. Ανοίξτε το email και κάντε κλικ στον σύνδεσμο (URL) για να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας. (Είπαμε χρειάζεται έγκυρο και προσβάσιμο email).

Εικόνα

10. Στη συνέχεια θα ανοίξει το iTunes (αν δεν είναι ήδη ανοιχτό) και θα σας ζητηθεί να κάνετε Login (username – password).

Εικόνα

11. Τέλος θα δείτε το συγχαρητήριο μήνυμα. Κλικ στο Done… και ήρθε η ώρα για “Δωρεάν” αγορές ή για να κάνετε Redeem κάποιον κωδικό. (Για το πώς θα κάνετε Redeem διαβάστε λίγο παρακάτω τις αναλυτικές οδηγίες).

Εικόνα

Ο ίδιος λογαριασμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο App Store στο iPhone. Έτσι μπορείτε να κατεβάσετε απευθείας δωρεάν εφαρμογές στο κινητό.

Όλες οι εφαρμογές που κατεβάζετε, είναι νόμιμες και θα ενημερώνεστε όταν υπάρχουν νέες εκδόσεις (updates).

REDEEM

Για να κάνετε Redeem έναν κωδικό (promo code) τα πράγματα είναι ΠΑΡΑ πολύ απλά.

Από τη στιγμή που είστε μέσα στο US Store (μόνο εκεί ισχύουν τα promo codes για την ώρα) κάνετε κλικ στην επιλογή Redeem στο block “Quick Links” στην αρχική σελίδα του iTunes Store το οποίο αυτή την περίοδο βρίσκεται επάνω δεξιά, είτε κάνοντας κλικ το βελάκι δεξιά από το email σας την επάνω μπάρα του iTunes Store (το βελάκι εμφανίζετε αν απλά τοποθετήσετε τον κέρσορα επάνω στο email σας ή στην επιλογή Sign In) και επιλέγοντας το από τη λίστα (2ο στη σειρά).

Εικόνα

Εικόνα

*Στην δεύτερη περίπτωση να σημειώσουμε ότι ΔΕΝ κάνουμε κλικ επάνω στο username μας αλλά επάνω στο βελάκι. Αν κάνουμε κλικ στο username μας απευθείας μας ζητείται να κάνουμε login ξανά.

Στην σελίδα για το Redeem το μοναδικό πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι να γράψουμε τον κωδικό μας (copy-paste). Ο κάθε κωδικός ισχύει μόνο μια φορά και για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ εφαρμογή. Δεν χρειάζεται να βρείτε την εφαρμογή στο App Store για να μπορέσετε να κάνετε Redeem! Δώστε τον κωδικό και αν είναι έγκυρος ΑΥΤΟΜΑΤΑ θα δείτε την εφαρμογή στην οποία αντιστοιχεί και ΑΥΤΟΜΑΤΑ η εφαρμογή αυτή θα μπει στη λίστα σας και θα αρχίσει να κατεβαίνει.

Εικόνα

Όλες οι εφαρμογές που προέρχονται από promo codes δεν διαφέρουν ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ από μια αγορασμένη εφαρμογή. Είναι 100% το ίδιο και εφόσον υπάρχουν δωρεάν updates για μια εφαρμογή, θα ενημερωθείτε για αυτά από το iTunes.

Τα Promo Codes έχουν ημερομηνία λήξης. Πρέπει να χρησιμοποιηθούν εντός 4 βδομάδων από την δημιουργία τους. Επειδή οι κωδικοί εκδίδονται από τους Developers, δε μπορείτε να γνωρίζετε ακριβώς πότε λήγουν, έτσι όταν έχετε έναν κωδικό στα χέρια σας, καλό είναι να προσπαθήσετε να τον κάνετε Redeem το συντομότερο δυνατό. Δεν είναι απαραίτητο να συγχρονίσετε την εφαρμογή με το κινητό σας… μπορείτε να το κάνετε όποτε θέλετε στο μέλλον.

Επίσης,

Αν ο κάποιος κωδικός έχει λήξει θα ενημερωθείτε άμεσα από το iTunes.

Αν ο κωδικός έχει ήδη χρησιμοποιηθεί θα ενημερωθείτε άμεσα από το iTunes.

Αν ισχύει κάτι από τα παραπάνω, ο κωδικός είναι άχρηστος και δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψει ΟΣΕΣ φορές και να τον δοκιμάσετε.

Καλά downloads και redeems σε όλους.

Οδηγός βασισμένος για χρηση σε iTunes 9.0.2:D

08/10/2010 - Posted by | iPad, iPhone

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: