ktsak's blog

Ήρθε η ώρα να τα λέμε και από εδώ !!!!!

iPhone Dictionary

Το λεξικό όρων του iPhone:

Εδω θα βρειτε ενα λεξικό με τις βασικές εννοιες που θα συναντησετε κατα τη διαρκεια της συμβίωσης σας με ενα iPhone.

Springboard: Το κεντρικό menu λειτουργιών της συσκευής.

Firmware: Η έκδοση του λογισμικού του iPhone. Μέχρι σήμερα είχαμε τις εξής firmware: 1.0.2, 1.1.1, 1.1.2, 1.1.3, 1.1.4, 2.0, 2.0.1, 2.0.2, 2.1, 2.2, 2.2.1, 3.0, 3.0.1, 3.1, 3.1.2 και 3.1.3.

Ipsw: Η κατάληξη του firmware αρχειου π.χ για το iPhone 3G το firmware v3.0 είναι το iPhone1,2_3.0_7A341_Restore.ipsw

Update: Αναβάθμιση του firmware. Πραγματοποιείται μέσω του iTunes. Ο Η/Υ συνδεέεται με τον server της Apple, κατεβάζει το νέο firmware και το εγκαθιστά στο iPhone.

Restore: Επαναφορά του iPhone στην εργοστασιακή του κατασταση.Tip:O χρήστης μπορεί να επιλέξει σε ποίο firmware θα γινει Restore το iPhone.

Activate: Διαδικασία κατά την οποία δίνεται πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες της συσκευής (από «slide for emergency» μεταβαίνουμε στο «slide to unlock»)

Jailbreak: Ξεκλειδώνει το σύστημα αρχείων (filesystem) του iPhone παρέχοντας read/write access ώστε να είναι δυνατή η εγκατάσταση 3d party apps και διαφόρων άλλων τροποποιήσεων.

Unlock: Ξεκλειδώνει τη συσκευή (baseband), ώστε να δέχεται οποιαδήποτε SIM, οποιουδήποτε πάροχου κινητής τηλεφωνίας.Σημείωση: Τα iPhone 3G – iPhone 3GS τα οποία πωλούνται από την Vodafone GR και Cosmote είναι πλήρως Unlocked!

Installer: Η πρώτη εφαρμογή η παρουσιάστηκε για εγκατάσταση 3d party apps στο iPhone. Πλέον έχει καταργηθεί!

Cydia: Ο αντίπαλος του Installer. Παρουσιάστηκε αρκετά αργότερα από τον Installer και πλέον αποτελεί αδιαφησβήτητα τον νικητή της μεταξύ τους μονομαχίας. Είναι η 1η εφαρμογή η οποία θα πρέπει να εγκαταστήσετε μετά το Jailbreak (Οι επόμενες 2 είναι οι OpenSSH και Mobile Terminal, τις οποίες και θα εγκαταστήσετε μέσω του Cydia).

PwnageTool: Tο PwnageTool (Mac) πραγματοποιοεί Activate/Jailbreak/Unlock μέσω της χρήσης τροποποιημένων αρχείων .ipsw από το ίδιο το iTunes!Το πλεονέκτημα της έναντι των άλλων μεθόδων είναι ότι τροποποιεί τα αρχεία του συστήματος πριν από το Restore. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται τα διάφορα προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται με τις άλλες μεθόδους.

RedSn0w: (πρώην QuickPwn) [Mac – Windows]: H νέα μέθοδος για Activate/Jailbreak/unlock του iPhone – iPhone3G – iPhone 3GS από την Dev Team. Η διαφορά της μεθόδου από τα PwnageTool / WinPwn έγκειται στο ότι ΔΕΝ χρειάζεται να γίνει Full Restore το iPhone με κάποια Custom Firmware. Με τον τρόπο αυτό η διαδικασία του Activate/Jailbreak/unlock γίνεται πολύ ευκολότερα & γρηγορότερα.

Ultrasn0w (πρώην Yellowsn0w): Το UltraSn0w αποτελεί την τελευταία μέθοδο της devTeam για το unlock του iPhone 3G και του iPhone 3GS.

PurpleRa1n (v3.0 Only): Το purpleRa1n αποτελεί το τελευταίο εργαλείο του GeoHot για το Jailbreak του iPhone 3GS

PurpleSn0w (v3.0 Only): Το purplesn0w αποτελεί την πρόταση του GeoHot για το “καθαρό” unlock του iPhone 3GS. Ο GeoHot υπόσχεται πως αυτή η μέθοδος λύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες του UltraSn0w με το WiFi και την μειωμένη διάρκεια μπαταρίας.

Spirit: (v3.1.2 – v3.1.3 – v3.2 for iPad): Το Spirit αποτελεί την πιο πρόφατη μέθοδο για το Jailbreak όλων των iDevices (iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPad, iPod Touch (all generations)) και προτείνετε η χρήση του έναντι όλων των υπολοίπων εργαλείων γι την περίπτωση που κάποιος χρήστης επιυθμεί να κάνει Jailbreak την συσκευή του.

OpenSSH: SSH client μέσω του οποίου γίνεται η επικοινωνία του iPhone με τον H/Y (με την προϋπόθεση ότι οι δύο συσκευές βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο WiFi).Προσοχή: Αν δεν εγκαταστήσετε το SSH ΔΕΝ θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία του iPhone!

Mobile Terminal: Ένα Terminal για το iPhone!

WinSCP: SSH broswer αρχείων του iPhone μέσω wifi – MONO για Windows

Baseband: Το baseband ελέγχει την επικοινωνία μεταξύ του τηλεφώνου και του λειτουργικού συστήματος. Όποτε το iPhone προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον πύργο δικτύου – είτε για κλήση είτε για data- το πραγματοποιεί μέσω του Baseband. Αυτό είναι υπεύθυνο για την επιβεβαίωση της εγκυρότητας της κάρτας SIM.

Βοοtloader: Το bootloader είναι το κομμάτι εκείνο του hardware που εκκινεί το λογισμικό ώστε να λειτουργήσει το iPhone.

Revovery Mode: Για να «μπείτε» σε Recovery mode κρατήστε τα sleep/wake και home buttons μέχρι το iPhone να κάνει Reboot. Μόλις δείτε το μηλαράκι της Apple, αφήστε το sleep/wake και συνεχίστε να κρατάτε πατημένο το home button μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο του iTunes με το καλώδιο USB.

DFU Mode (Device Firmware Update): Για να «μπείτε» σε DFU mode συνδέστε το iPhone με το καλώδιο USB στον H/Y σας και ανοίξτε το iTunes. Κρατήστε πατημένα τα sleep/wake και home buttons για περίπου 7 δευτερόλεπτα. Η συσκευή θα κάνει Reboot. ΠΡΙΝ δείτε το μηλαράκι της Apple πρέπει να έχετε ήδη αφήσει το sleep/wake ενώ συνεχίζετε να κρατάτε πατημένο το home button μέχρι το iTunes να εντοπίσει το iPhone σε Recovery mode.

SDK: To SDK (συντόμευση του Software Development Kit) αποτελείται από μία βιβλιοθήκη εργαλείων-software μέσω των οποίων μπορούμε να δημιουργήσουμε εφαρμογές για το iPhone.

Tethering (internet): Η λειτουργία όπου το iPhone μοιράζεται το Internet του παρόχου (πχ Vodafone) με τον υπολογιστή σας. Προσοχή! Μην κάνετε συχνή χρήση διότι η χρέωση θα είναι υψηλή!

Tethered Jailbreak: Τα νεότερα Jailbroken iPhone 3GS τα οποία διαθέτουν το νέο bootrom εμφανίζουν την συσκευή σε Recovery Mode όταν η συσκευή απενεργοποιηθεί (power off / reboot κτλπ). Για να ανοίξει η συσκευή πρέπει να συνδεθεί με τον Η/Υ και να τρέξετε και πάλι το BlackRa1n. Οι παλαιότερες συσκευές οι οποίες δεν έχουν το τελευταίο bootrom δεν επηρεάζονται και το jailbreak δεν «χάνεται» (un-tethered jailbreak).

08/10/2010 - Posted by | iPhone

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: