ktsak's blog

Ήρθε η ώρα να τα λέμε και από εδώ !!!!!

iPad 2: Black or White, Wi-Fi or 3G? How much Storage? Our Ultimate Shopping Guide

Εικόνα
Ξέρουμε ότι πολλοί από εσάς, ενθουσιώδεις και μη, μπορει να στέκεστε στην ουρά για το νέο iPad 2. Όμως, όταν έρθει η σειρά σας, τέλικά, θα έχετε μια δύσκολη απόφαση να κάνετε. Πράγματι, το iPad 2 έρχεται σε 18 διαφορετικές παραλλαγές.
Για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποια θα είναι η δική σας επιλογη, έχουμε εξετάσει όλες τις πτυχές και κάναμε μια απλή, εξήγηση των τριών παραγόντων που θα σας βοηθήσουν να πάρετε την σωστή απόφαση, αυτήν για την οποία δεν θα μετανιώσετε.

Μαύρο ή άσπρο;
Πρώτον, και αυτό είναι εύκολο, πρέπει να επιλέξετε το χρώμα. Το iPad 2 έρχεται σε μαύρο και λευκό από την αρχη. Στην πραγματικότητα, το μόνο πράγμα που διαφέρει μεταξύ των δύο παραλλαγών είναι το πλαίσιο που περιβάλλει την οθόνη. Και τα 2 μοντέλα έχουν το ίδιο βουρτσισμένο αλουμίνιο στην πίσω πλευρά, το ίδιο βάρος, και χαρακτηριστικά.

Εικόνα

Μπορείτε να σκεφτείτε ότι αυτό είναι μόνο θέμα αισθητικής, αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο σε αυτό. Για να το θέσουμε απλά, θα πρέπει να πάρει το μαύρο. Ή για να είμαστε περισσότερο σαφείς, δεν πρέπει να πάρετε το άσπρο.

Γιατί έτσι; Λοιπόν, το λευκό iPad μοιάζει πολύ καλύτερο ως ένα αντικείμενο, όταν είναι μακριά. Για συνεχή χρήση του όμως, έχει πολλά μειονεκτήματα. Πρώτα απ’ όλα, θα σας δώσει την εντύπωση ότι η οθόνη είναι σκοτεινη, και έχει λιγότερη αντίθεση. Το περιεχόμενο δεν θα ξεχωρίζει τόσο καλα. Σκεφτείτε το, όπως ο Gruber δήλωσε σχετικά σε ενα talk show, υπάρχει λόγος για τον οποίο οι τηλεοράσεις έρχονται συνήθως σε μαύρο, και το περιεχόμενο letterbox με μαύρα καρέ. Το ασπρο θα κάνει τις ταινίες και τα παιχνίδια σας να φανούν χειρότερα. Στη συνέχεια, η λευκή κορνίζα θα αντανακλά περισσότερο φως όταν είστε έξω, θα είναι περισσότερο ορατή η πιθανή βρώμια και τo χειρότερο απ’ όλα, τα λευκά προϊόντα της Apple έχουν μεγαλη ιστορία με προβληματα, από την πυρόλυση, τις διαρροές στο φως και ούτω καθεξής.

Εάν ομως θέλετε να παίξετε το ένα «διαφορετικό» χαρτι, κάτι ξεχωριστό, μια και η εμφάνιση του αντικειμένου είναι πιο σημαντική από οτιδήποτε άλλο, τότε μπορεί το λευκό να είναι η επιλογή σας. Το Μαύρο iPad 2 είναι όμως εξίσου όμορφο κατά τη γνώμη μας, και μια πολύ καλύτερη επιλογή.

Wi-Fi ή 3G;

Εικόνα

Το επόμενο βήμα θα είναι να αποφασίσετε αν πρέπει να πάτε για την 3G εκδοχή ή απλά για το Wi-Fi. Αυτό μπορεί να μοιάζει σαν μια δύσκολη επιλογή, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που θεωρούμε ότι θα σας βοηθήσουν να λάβετε ευκολότερα την απόφασή σας.

Πρώτα απ’ όλα, η Apple παρουσιάζει με το iOS 4.3 το Personal HostSpot, ένα χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να μοιραστείτε τη σύνδεση δεδομένων από το iPhone σας μέσω Wi-Fi, στο iPad σας για παράδειγμα. Δηλαδή, αν έχετε ένα iPhone 4, θα εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο από το Wi-Fi σας στο iPad στο εσωτερικό της χώρας σας ανά πάσα στιγμή. Έρχεται με κόστος σε ορισμένες χώρες ($ 20/μήνα στις ΗΠΑ), αλλά γνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι παροχείς σας επιτρέπουν να ενεργοποιήσετε το πρόσθετο αυτό και να το απενεργοποιείτε, και με δεδομένο ότι με αυτό το data plan θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε περισσότερα δεδομένα από ένα data plan στο iPad, θεωρούμε ότι αυτό είναι μια πραγματικά καλή κατάσταση.

Όμως αν δεν έχετε ένα iPhone; Ή δεν μπορείτε να έχετε τη δυνατότητα Hotspot; Σύμφωνα με τα δικά μου δεδομενα, είναι ακόμα πολύ δύσκολο να δικαιολογηθεί το 3G iPad. Όπως οι περισσότεροι iPad ιδιοκτήτες θα σας πουν, οτι χρησιμοποιούν την επιλογή 3G μόνο ελάχιστες φορες κατά τη διάρκεια της ζωής της συσκευής, καθώς η ενεργοποίηση ενός μηνιαίου data plan για μια συγκεκριμένη διαδρομή 2 ωρών με τρένο συχνά δεν αξίζει τον κόπο. Εγώ ο ίδιος έχω χρησιμοποιήσει μόνο 3 φορές σε διάστημα ενός χρόνου, και θα μπορούσα να είχα ζήσει και χωρίς αυτήν. Υπάρχουν παρα πολλές εφαρμογές, από την NYTimes μέχρι το Instapaper που σας επιτρέπουν να αποθηκεύσετε ένα κείμενο για ανάγνωση χωρίς σύνδεση, ενώ το video streaming είναι απαγορευτικο για το 3G, ούτως ή άλλως. Email λέτε; Αν παίρνετε πολλα e-mails, έχετε πιθανώς ένα iPhone ήδη, ή θα είναι πραγματικά καλύτερη κατάσταση αν μείνετε offline για μερικές ώρες, ώστε να μπορείτε αργότερα να ανακτήσετε ταπαλιά μηνύματα.

Το μόνο δύο μειονεκτήματα είναι ότι το iPad έχει μια μεγαλύτερη μπαταρία, και αν το χρησιμοποιείτε για 3G, θα διαρκέσει περισσότερο από το iPhone σας μέσω Wi-Fi συνδεση. Υπάρχει επίσης και το GPS, αλλά δεν θα το χρειαστείτε αν δεν τοποθετήσετε το iPad στο αυτοκίνητό σας για να το χρησιμοποιήσετε ως συσκευή πλοήγησης. Επίσης, μια ενδιαφέρουσα πτυχή του iPad 3G είναι ότι μπορείτε να αποκτήσετε προπληρωμένα data plan σε διαφορες χωρες, αν επιλέξετε το μοντέλο GSM. Φανταστείτε ότι πηγαίνετε στην Ισπανία για δύο εβδομάδες, θα μπορούσατε να πάρετε ένα προπληρωμένο data plan εκεί και να έχετε φθηνό internet στο εξοχικο σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριου. Θα μπορούσατε πραγματικά να κάνετε jailbreak στο iPad και να μοιράσετε το Internet μέσω σύνδεσης Wi-Fi στο εξοχικο σπίτι σας. Αυτό όμως είναι πολύπλοκο, και το πιθανότερο είναι να μπορείτε να ζήσετε και χωρίς αυτό.

Για να το θέσουμε πιο απλά, θα πρέπει ΤΕΛΙΚΑ να πάρετε ένα Wi-Fi iPad. Εάν συμβαίνετε να έχετε ένα iPhone με Personal Hotspot, τότε μην κάνετε άλλη σκέψη.

Ο μόνος λόγος για να δικαιολογηθεί ενα 3G είναι, αν δεν έχετε ένα iPhone ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή που μπορεί να μοιραστεί τα δεδομένα του, και είστε συχνά έξω από κάλυψη Wi-Fi και να έχετε ΑΜΕΣΗ ανάγκη να συνδεθείτε. Αν είστε αυτό το είδος προσώπου, ωστόσο, θα το ξέρετε, διαφορετικά πάτε για το Wi-Fi.

Όσο για Verizon έναντι της ΑΤ & Τ, θα εξαρτάται από την κάλυψη στην περιοχή σας. Θα ήθελα να προτείνω την έκδοση GSM ωστόσο, καθως μπορείτε πιο εύκολα να το πουλήσετε στη συνέχεια μια και είναι συμβατό σε όλο τον κόσμο.

Αποθήκευση
Τώρα που έχετε πιθανότατα αποφασίσει για μαύρο Wi-Fi iPad 2, θα πρέπει να αποφασίσετε πόσο χώρο αποθήκευσης χρειάζεστε. Όλοι έχουμε μια τάση να υπερεκτιμούμε πόσο χώρο αποθήκευσης πραγματικά χρειαζόμαστε. Για όλους εσάς νομιζω, η 16GB έκδοση θα αποθηκεύσει όλα όσα χρειάζεστε και πιθανώς περισσότερα. Αυτα είναι όλες οι εφαρμογές σας, τα έγγραφα, τα podcasts, η μουσική και μερικά βίντεο. Ακόμα κι αν πάρετε το αεροπλάνο για υπερατλαντικό ταξίδι δύο φορές το χρόνο.

Επιτρέψτε μου να κάνω τα μαθηματικά για σας.

Εάν έχετε ένα εύλογο όγκο μουσικής και εφαρμογων, θα είστε σε θέση ακόμα να συμπιεσετε περίπου 10GB βίντεο σε DivX για το 16GB σας iPad, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή όπως το CinemaXplayer. Για να σας δώσω μια ιδέα, ένα επεισόδιο του Two and a Half Men καταλαμβάνει χώρο 180MB. Αυτό σημαίνει ότι σε 10GB, θα είστε σε θέση να βάλετε 55 επεισόδια, ή περίπου 2,5 seasons. Ακόμα κι αν λατρεύετε τον Charlie Sheen όσο και εγώ, νομίζω ότι είναι περισσότερο από αρκετό για να πας από το Λας Βέγκας στη Ζυρίχη και πίσω κάνα 2 φορές.

Γι ‘αυτό έως τώρα σας συστήνω να πάρετε το 16GB. Η Apple προσέθεσε επιπλεον δυο κάμερες στο νέο iPad 2. Η ανάλυσή τους είναι χαμηλή, αλλα όσον αφορα στις φωτογραφιες δεν θα πρέπει να σας προκαλεί ανησυχία. Το βίντεο ωστόσο, επειδή καταλαμβάνει μεγάλο όγκο δεδομένων, πιθανόν να σας αναγκασει να το εξετάσετε αυτό σοβαρα.

Βασικά, ο κανόνας είναι ότι πρέπει να πάτε για τα 16GB, και ίσως στα 32GB, αν σχεδιάζετε να τραβηξετε πολλά βίντεο κλιπ.

Η μόνη εξαίρεση είναι αν έχετε μια πολύ μεγάλη μουσική βιβλιοθήκη, η οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να την κουβαλάτε μαζι σας. Εγώ προσωπικά δεν βαζω καθολου από τη μουσική μου στο iPad, καθώς απλά δεν είναι το μερος που πρέπει να είναι. Δεν είναι μια συσκευή αναπαραγωγής μουσικής. Όσο για το βίντεο, το μόνο πλεονέκτημα στην περίπτωση της περισσότερης μνήμης, είναι ότι δεν θα πρέπει να διαγράψετε παλιά βίντεο όταν προσθέτετε νέα. Αν κάνετε ωστόσο μια μικρή προσπάθεια κάθε φορά που ετοιμαζεστε για ένα ταξίδι, θα είστε μια χαρα καθώς τα 16GB είναι αρκετο περιεχόμενο.

Συμπέρασμα
Αν έχετε τελικά φτάσει εως εδώ, ίσως ήδη γνωρίζετε τι να πάρετε. Εάν όμως παραλείψετε όλα τα παραπανω, εδώ είναι τα βασικά σημεία και πάλι:

– Μαύρο παρά λευκό, είναι μια καλύτερη εμπειρία και δεν θα βρωμιζει.
– Wi-Fi και όχι 3G, καθώς είναι φθηνότερο και ΔΕΝ θα χρησιμοποιήσετε σχεδόν ποτέ το 3G, ιδίως με το Personal Hotspot.
– 16GB, εκτος αν δεν σχεδιάζετε να τραβήξετε πολλά βίντεο (μάλλον απίθανο), είστε τεμπέλης, ή λάτρης και κολλημένος με τη μουσική / φωτογραφία.

Πηγή : appadvice.com Ευχαριστουμε το φιλο μας και μελος christoforos που μας υπεδειξε αυτον τον πολυ ενδιαφεροντα οδηγο thankyoublue.gif

10/04/2011 - Posted by | iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: